Bourjois healthy mix 52 - Recenzija

Dugo sam trazila puder koji ce odgovarati mojoj kombinovanoj kozi. Ranije sam koristila Maybelline affiniton, ali nikako nije izdrzavao.Posle pola sata bih pocela da se sijam, jer se on na svakoj kozi prosijava, posebno na masnoj.. Bourjois Healthy Mix mi je privukao paznju kod Healthy.. Zdrava mesavina..Pa to je upravo ono sto mi je potrebno..Imam 20 godina, i ne zelim da svoju kozu izlazem teskoj sminci.. Dvoumila sam se i na prodavacicinu inicijativu uzela healthy mix. Upravo mi je i ona rekla da je to puder namenjen mladoj kozi, jer ne stvara osecaj maske na licu i vrlo je lagan..i ogorman plus sto ne primecujete da ga nosite..
Borujois o ovom puderu kaze :
- Dajte vasoj kozi podsticaj i brilijantni sjaj,  ostavite je besprekornom 16h!
- Takodje je obogacen pigmentima koji ce izjednaciti Vas ten i dati mu zdrav izgled.
- Njegova meka, sveza struktura se lako uklapa na kozi i ostavlja besprekoran finis.
- Dostupan u 8 nijansi za svaciji ton koze. Hidratacija do 8h
- u sebi sadrzi ekstrate kajsije koji daju sjaj, dinje koja hidrira, jabuke - antioksidans i djumbira koji daje energiju kozi




Pakovanje - Dolazi u plasticnoj bocici, koju uvek mozete da ponesete sa sobom jer je toliko lagana da se i ne oseca. Ono sto se meni najvise dopalo je pumpica koju ima i kojom mozete lako da dozirate        potrebnu kolicnu. Pakovanje sadrzi 30ml. Jedino sto mi se cini je da se jako brzo trosi :/                                

Struktura - Puder je kremast, ne previse tecan i ne previse gust..Taman da moze lepo da se razmaze po licu. Puder mirise prelepo i osvezavajuce. 52 je vanille vanilla, i po mom misljenju je neki neutralan ton, bas kao vanila. 


                                                 

                                                                                       
Trajanje-  Posto ne koristim prajmer pre pudera, vec kremu, posle 3-4 satata mi se lice sija..ne sija se vidljivo, vec kad ja pipnem lice, kao da se topi..Ako ga fiksirate necete imati tih problema. Sa prajmerom verujem da traje i duze, ali to ne mogu da trvdim jer nisam probala.



Sastojci - Na slici mozete videti sastojke pudera. Na puderu jos pise ,,Savrsena pokrivenost. Polu mat finis bez ulja''.




Pokrivenost - Pokrivenost je srednja..Ja nemam nekih nepravilnosti na licu, osim sto mi u pms-u iskoci neka azdaja, kao sto mozete videti na slici. Ne znam kakva bi mu prekrivna moc bila kod osoba sa izrazenim nepravilnostima. Pore su mnogo manje vidljive i super ih prekriva. Ono sto mi se najvise svidja je sto daje prirodan finis.
                                                                                               
                                                   
                             
Finish - Finish je polu mat kao sto i pise na bocici . Zavrsnica je prirodan izgled. Jedino sto sam primetila da mi na nosu posle stavljanja kg kreme jer je poceo da mi se susi, ovaj puder istako bas te suve delove i nos mi je delovao kao da mi se raspada :D Obicno mi nije isticao suve delove, ali necu to uzeti kao negativnu stranu, pored svih ovih dobrih.



Kako izgleda na licu ?                                                                      



   Slikala sam se posle izlaska u grad, i primetila da mi je skliznuo u predelu brade i da sa sam se tu sijala..  
podocnjake ne moze prekriti samo ovim puderom, znaci da se korektor podrazumeva, iako sam ja fiksirala puder opet sam se sijala. Pocela sam da sumnjam u ovo OIL FREE

Krajnji utisak - Pokriva crvenilo i neujednacenost, ali se tamni kolutovi vide. Prirodan izgled je ono sto je ostavilo najjaci utisak, ako zelite vecu pokrivnu moc, nanesite jos jedan sloj ili stavite puder cetkom. Mana je sto cete se brzo sijati ako ne stavite puder u prahu ili kamenu.

Prednosti :
- Prirodan izgled
- Lako se nanosi 
- Prelep miris
- Pakovanje ima pumpicu 
- Daje zdrav izgled
- Srednje pokrivanje

Mane:

- Ne traje 16h kao sto tvrde
- Morate da ga fiksirate
- Nema SPF
-Cena - 1500din

Da li bih kupila ponovo ovaj puder? 

Da! Samo sto bih ovaj put uzela novo pakovanje, posto sam cula da je i formulacija bolja od ove u starom.
Ako trazite puder koji cete koristiti svaki dan, svaka preporuka!



  Koji je Vas omiljeni puder? :*

                                                                                                                                        





Unique by M

5 коментара:

  1. Imala sam ovaj puder i bila sam zadovoljna, a moja koža je suha. Uvijek kažem, Bourjois puderi imaju divan miris, a i sviđa mi se kako izgledaju na licu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj puder sam koristila dve, tri godine, dok nisam počela da se sijam...Pređi na Flower Perfection :) Miris HM-a je meni neuporedivo bolji, ali FP je jači što se matiranja i pokrivne moći tiče

    ОдговориИзбриши
  3. Planirala sam da sledeci bude 123, mislim da bi FP bio prejak :/

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sada koristim Garnier BB kremu i zadovoljna sam, ali sam planirala da probam i ovaj puter. Verovatno cu ga kupiti nekad. Probala sam samo tester i tekstura mi se jako dopada.

    ОдговориИзбриши