1. Nikom ni reci
Moja omiljena knjiga..Jos uvek nisam procitala knjigu koja me ja ovako odusevila, topla preporuka za ljubitelje knjige..Cita se u jednom dahu
St. Petersburg Times
“NIKOM NI REČI počinje potresnom scenom od koje će vam možda krenuti suze, a onda vas povuče na uzbudljivo putovanje na kojem ćete neprestano pogađati i okretati stranice što brže možete, u gotovo očajničkoj želji da saznate šta se dalje desilo.”
Denver post
Nezaobilazna trilogija :)
2. Despicable me
Pre par danas sam pogledala ovaj film i odusevila sam se :D
Bila sam skepticna po pitanju filma, jer sam mislila da je iskljucivo za decu, ali ne secam se kad sam se zadnji put toliko smejala gledajuci neki film :D
Bila sam skepticna po pitanju filma, jer sam mislila da je iskljucivo za decu, ali ne secam se kad sam se zadnji put toliko smejala gledajuci neki film :D
3. The Carrie Diaries
Posle citanja ove knjige, jedva sam docekala da izadje i serija, za sada je snimljena samo jedna sezona, a u oktobru se ocekuje nastavak.. Serija opisuje tinejdzerske dane Carrie Bradshaw. Radnja se desava 1984.godine, dok ona jos uvek nije upoznala Samantu, Mirandu i Sarlot.. Tu je i njena prva ljubav Sebastian Kid ( koji je i moja ljubav :D ) , veoma zanimljiva serija, kao i knjiga :) Mada je u knjizi detaljnije opisano :)
4. One day baby we`ll be old...
Zarazena pesmom..
5. Lorraine Pascale
Lorraine je model, bavi kuvanjem i jos svacim necim :D
Obozavam njene recepte, tako su jednostavni , brzi i ukusni...Njena emisija se prikazuje na 24kitchen kanalu
6. Pufi
To je moja bebica :D Pre par dana je nestao ( neko ga je pokupio), ali se na svu srecu vratio kuci ^_^
Mislim da bih mogla da se udavim jeduci ovaj kolac :D evo i recepta
Potrebno:
Za koru
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera
- 150 ml mleka
Za koru
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera
- 150 ml mleka
Za krem
- 500 gr posnog sira – Ella mlekare Subotica
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 30 gr šećera od vanile
- 1 žumance
- 500 gr posnog sira – Ella mlekare Subotica
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 30 gr šećera od vanile
- 1 žumance
Za fil
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
Priprema
Okrugli pleh obložiti folijom. Umutiti plazma keks, puter i mleko. Obložite dno pleha.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. (Savetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari). Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.
U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema.
Držati u frižideru bar 4 sata i dobili ste vaš Cheese Cake, kao iz poslastičarnice.
Možete da probate i kućnu verziju bez želatina, koja neće izgledati tako profi ali će biti kremastija i sočnija. Prijatno.
Možete da probate i kućnu verziju bez želatina, koja neće izgledati tako profi ali će biti kremastija i sočnija. Prijatno.
Drago mi je da ti se svidela ideja i da si preuzela i ti :) i ja obozavam pesmu one day, a priznacu iako je 'sramno' da sam procitala sve tri knjige 50 shades, iako nikad ranije nisam citala slicnu tematiku, ali ove su fina razbibriga za letnje dane i citaju se u dahu, a ipak je to ljubavna prica na kraju krajeva :)
ОдговориИзбришиOnda moras da procitas Dablin strit :D isti je zanr u pitanju :))
Избриши